Nieuwsfeed Omroep P&M

 1. De laatste dagen zijn er tussen de 170 en 180 mensen getest op het coronavirus in de teststraat in Venlo. Sinds deze week is die straat geopend op een nieuwe locatie.
 2. De terrassen bij sportaccommodaties in de gemeente Peel en Maas mogen toch open. Dat heeft de gemeente gepubliceerd op haar website en laten weten aan de sportgelegenheden.
 3. Mensen wachten vaak te lang voordat ze hulp zoeken. Gemiddeld wacht een Nederlander met schulden 5 jaar, met het zoeken van hulp. Boetes, aanmaningen en incassokosten zorgen dat het bedrag in die 5 jaar 10 keer zo hoog wordt. Om grotere problemen te voorkomen wil de gemeente Peel en Maas via haar website aandacht vragen voor het onderwerp.
 4. De horecatak van Rendiz is dinsdag failliet verklaard. Het gaat dan onder meer over De Ringoven in Panningen. De overige Rendiz-vennootschappen zijn niet failliet en zetten hun activiteiten voort.
 5. De uitvaartdienst van pastoor Louis Verhaag vindt zaterdag 6 juni in de kerk van Kessel plaats om 10:30 uur. Voor het bijwonen van deze kerkdienst zijn maximaal 30 personen toegestaan bestaande uit familie en genodigden.
 6. De komende maanden is in tien dorpen in Peel en Maas de zogenoemde ‘anderhalve meter bank’ steeds twee weken te bewonderen en te gebruiken dankzij een samenwerking van de Baexemse kunstenaar met Rabobank Peel, Maas en Leudal.
 7. De middelbare scholen zijn weer begonnen met het geven van fysieke lessen. Op Het Bouwens krijgen groepjes leerlingen les op school, terwijl de andere leerlingen op afstand les volgen.

  De eerste lesdag is volgens directeur Annemarie Lukassen goed verlopen. Middels pijlen is de looprichting van de leerlingen aangegeven. Ook blijven de leerlingen in het klaslokaal en zijn er geen pauzes. Daarom duren de lessen 30 minuten in plaats van drie kwartier. Het is onduidelijk hoe lang de maatregelen van kracht blijven. Directeur Lukassen verwacht dat de huidige maatregelen tot aan het einde van het schooljaar zo blijven.
 8. De brand in de Deurnese Peel is weer opgelaaid. De brand woedt in hetzelfde gebied als weken geleden. De veiligheidsregio laat weten dat de wind draait en dan komt vanuit (noord)westelijke richting.
 9. De Limburgse recherche heeft dinsdag  een 32-jarige verdachte uit Beringe aangehouden in het onderzoek naar de brandstichting van een zendmast bij de parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67.
 10. De gemeente Peel en Maas en Koninklijke Horeca Nederland Peel en Maas kijken tevreden terug op de opening van de horeca in de gemeente. De burgemeester is trots. ´Alles is goed verlopen. Een groot compliment voor iedereen dus´, zo laat de gemeente weten.

  De gemeente en politie hebben toezicht gehouden en gecontroleerd. Daarbij zijn nog geen boetes uitgedeeld, maar de gemeente gaat wel een aantal ondernemers wijzen op zaken die ondanks de afspraken niet goed geregeld bleken. Het gaat dan om het onvoldoende afstand houden, het niet juist ingericht hebben van het terras en te luide muziek.

  In Kessel zijn in overeenstemming met ondernemers en bewoners verkeersmaatregelen genomen en in Meijel ter hoogte van de Heere van Meijel is de weg afgesloten. De gemeente houdt komend weekend toeziht bij de plekken waar het nu minder goed ging, zo laten ze weten.