Nieuwsfeed Omroep P&M

 1. De politie is op zoek naar twee winkeldieven in Baarlo. Een derde persoon is inmiddels aangehouden. Dat laat de politie weten. De dieven sloegen op de vlucht na een inbraak bij de Aldi aan de Diepenbroeklaan.
 2. Rabobank Peel, Maas en Leudal doet een bijdrage van maar liefst €4.000 aan het feestweekend rondom het 100-jarig bestaan van Grashoek.
 3. Acht ooievaars zijn vrijdagochtend waargenomen in Egchel, op een stuk land aan de Huiskensweg. Rond 9.30 uur werden de vogels gezien. Het is niet de eerste keer dat de ooievaars op die plek waren. In 2015 werd een groep van minstens 20 ooievaars gezien.

  Het aantal ooievaars die in Nederland overwinteren verschilt elk jaar.
 4. De opkomst in Peel en Maas bij de verkiezingen voor het Europees parlement is 34,77 procent. Er gingen 11.958 stemmers naar de stembus. De opkomst is hoger dan in 2014, toen 31,38 procent naar de stembus ging. Dat waren toen 10.573 inwoners. De landelijke opkomst ligt met 41 procent veel hoger. De voorlopige uitslagen worden bekend als de stembussen in alle lidstaten van Europa zijn gesloten.
 5. Op maandag 20 mei is er een vervolgbijeenkomst geweest in de D’n Binger met aanwonenden en het dorpsoverleg rond het kindcentrum Meijel. Ongeveer 50 belangstellenden, waaronder enkele raadsleden, maakten kennis met het derde en ook laatste ontwerp.
 6. Een bus van Arriva en een personenauto zijn donderdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Heldensedijk in Meijel.
 7. Het is rustig in de stemlokalen in Peel en Maas. Uit een rondgang van Omroep P&M blijkt dat de opkomst van de verkiezingen voor het Europees parlement achter blijft bij de verkiezingen voor de provinciale staten in maart.
 8. De organisatie van het 5xBeringen Treffen heeft het programma voor het weekend bekendgemaakt. Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli staan het Rabobank Spel zonder Grenzen, verschillende feesten in de hal van Touringcarbedrijf Ghielen en het 5xBeringen Festival op het programma. Vanwege alle activiteiten wordt de Kanaalstraat het hele weekend voor een groot gedeelte afgesloten voor verkeer.
 9. Op 1 juni opent de Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten in het centrum van Panningen haar 16e filiaal in Limburg.
 10. Sint Jozef Wonen en Zorg opent een nieuwe zomerexpositie op zaterdag 1 juni om 14.00 uur. Tevens is dit de (voorlopig) laatste expositie in de huidige binnentuin, want Sint Jozef Wonen en Zorg gaat verbouwen.