Nieuwsfeed Omroep P&M

  1. Limburg was dinsdag goed vertegenwoordigd tijdens Prinsjesdag. Naast de Kamerleden uit de provincie, waaronder Mustafa Amhaouch uit Panningen, was ook Beppie Kraft een van de gasten in de Ridderzaal.
  2. Aan de Maasoever in Kessel vond dinsdagochtend de herdenking plaats van het neergestorte Lancaster-vliegtuig 75 jaar geleden. Twee Harvards-vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht kwamen over vanuit Venlo en vlogen meerdere rondjes over de Maas en de herdenkingsplaats. De ‘officiële’ herdenking vond op 21 juli plaats, toen de crash precies 75 jaar geleden plaatsvond.
  3. Kevin G. ging afgelopen zaterdag met zijn zoontje Gino magneetvissen. Tijdens het magneetvissen visten ze een vreemd voorwerp op (zie foto).
  4. Er is een nieuw project in Venray: het Herstelhuis. Veel mensen maken ooit in hun leven een periode door dat alles wat minder gaat. Zij hebben dan behoefte aan afstand van hun normale omgeving. Voor deze mensen wordt er in Venray een Herstelhuis geopend.
  5. Ad Hoefnagels staat al voor 40e keer op de kermis in Baarlo met zijn Kinderdraaimolen. Dit is een mooie mijlpaal.
  6. De Werkgroep Kruisen en Kapellen Helden is momenteel bezig met onderhoud aan verschillende kruisen en kapellen.
  7. Kay Ebben heeft de Nederlandse ronde van het IMBA Open kampioenschap in Meijel gewonnen. Kay wist twee van de drie manches te winnen. In de laatste manche werd hij tweede.
  8. Tijdens een bijeenkomst van afgevaardigden van de raadsfracties uit de regio, waaronder PvdA/GroenLinks Peel en Maas, is zaterdag een reeks uitgangspunten voor de energietransitie opgesteld. In deze uitgangspunten wordt het accent gelegd op maatschappelijke aspecten van de energietransitie en op de invloed die de energietransitie heeft op de wijze waarop wij met elkaar samen leven.
  9. Derde klassers MVC’19 Maasbree en Baarlo hebben evenals de vierde klassers Panningen en RKMSV Meijel de volgende bekerronde bereikt.
  10. In het Huis van de Gemeente werd zaterdag voor de achtste keer Veteranendag gevierd. Op deze jaarlijkse Veteranendag stond de gemeente stil bij alle veteranen die zich uit volle overtuiging én met heldenmoed hebben ingezet voor de vrede en veiligheid. Burgemeester Delissen sprak haar bewondering uit voor de veteranen en legde de link met de vieringen van 75 jaar vrijheid.