Nieuwsfeed Omroep P&M

  1. MAASBREE Een gehavend BSAC was afgelopen zaterdag geen partij voor de reserves van regerend landskampioen VOC. Het duel in Amsterdam was alleen op papier een topper: 34-16.
  2. Tijdens het jaarlijkse Caecilia feest werd de Muziekvereniging Kessel gastvrij ontvangen bij Camping Oda Hoeve. Dit jaar waren er 7 jubilarissen.
  3. Tijdens het Breed Erfgoedoverleg van de gemeente Peel en Maas is het Erfgoedplatform Peel en Maas opgericht. Tijdens de oprichtingsbijeenkomst waren ruim 40 belangstellenden aanwezig. Bij de helft van de 40 aanwezigen heeft meteen de intentie uitgesproken lid te worden van het platform. Wethouder Wim Hermans was de eerste die de intentieverklaring namens de gemeente Peel en Maas ondertekende.
  4. Op verschillende plekken in de gemeente is 'het vijfde seizoen', oftewel het vastelaovesseizoen gestart. In Meijel werd om 11.11 uur gestart met festiviteiten. In Panningen werd in de avond het schot gelost voor het nieuwe seizoen.
  5. In de 5e klasse D speelde Egchel thuis tegen koploper SV Lottum. Egchel, dat ook ongeslagen was, verloor dit topduel. In de 4e klasse D versloeg Panningen koploper EMS met 3-1, waardoor niet EMS maar FC Maasgouw onder leiding van oud- Baarlotrainer Rob Geenen de 1e periode pakte omdat FC Maasgouw met 4-1 van BEVO in Beringe won.
  6. Judoka Mark van Dijk uit Egchel staat aan de vooravond van zijn 2e -21 jaar periode en is hiervoor in volle voorbereiding. Na het weliswaar iets minder opvallende 1e jaar zijn de resultaten bij de judobond (JBN) en anderen binnen de judo wereld niet onopgemerkt gebleven.
  7. In de Lotto-ereklasse hebben HBC helden de derby’s tegen OVU uit Kessel en de Flatsers uit Baarlo met 3-2 gewonnen. HBC 1 won in Kessel van OVU en HBC 2 uit Helden trakteerde de Flatsers in Baarlo op een nederlaag.
  8. De dames van Peelpush uit Meijel hebben tegen Apollo 8 in de eredivisie volleybal een kansloze 3-0 nederlaag geleden. De setstanden waren 25-17, 29-27 en 25-19.
  9. Aan de zegereeks van Herpertz Bevo Hc in de BENE-league is een einde gekomen. De Panningse ploeg ging in eigen huis met 31-28 onderuit tegen de Belgische topploeg Visé. Bij de rust leidden de Belgen met 15-13. Visé benutte de kansen beter dan Herpertz Bevo Hc, dat naar de vierde plaats zakte.
  10. De brandweer in Maasbree is vrijdagavond uitgerukt voor een verkeersongeval van een auto met vrachtauto, waarbij er een mogelijke lekkage zou ontstaan. De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit.