Nieuwsfeed Omroep P&M

 1. De gemeente Peel en Maas kent de op één na grootste relatieve toename afgelopen week in het aantal besmettingen. Het gaat om 269 personen die de afgelopen week positief zijn getest.Relatief gezien zijn dat er 619.5 per 100.000 inwoners. Alleen de gemeente Hardinxveld-Giessendam in Zuid-Holland scoort hoger.

  Burgemeester Delissen is ongerust en riep op Omroep P&M op 'niet bij elkaar te gaan zitten, want dit zijn de gevolgen.'
  In Peel en Maas zijn geen meldingen bekend dat inwoners zijn opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen 7 dagen. In Grashoek zijn alle sportwedstrijden en activiteiten rondom de sportaccommodatie gepauzeerd, vanwege het hoge aantal besmettingen.
 2. Burgemeester Wilma Delissen heeft vertrouwen in Johan Remkes als waarnemend gouverneur van Limburg. Hij gaat proberen in een half jaar tijd een 'fundament te leggen onder gezonde en integere bestuurlijke verhoudingen' in het provinciehuis in Maastricht.
 3. Marc Kaptein houdt vast aan 1 juli om alle inwoners van Nederland de eerste prik gegeven te hebben. Dat zei de medisch directeur van Pfizer op Omroep P&M.
 4. Ruim 100 Limburgse artiesten, waaronder de Breurkes uit Panningen, hebben een nummer uitgebracht om Limburgers een hart onder de riem te steken in de coronatijd. Omroep P&M had zaterdag de clipprimeur van “Same In ‘t Leech”, waarin artiesten als Beppie Kraft, Marleen Rutten, Big Benny, Spik en Span en Bjorn en Mieke in te zien zijn.

  Het nummer maakt deel uit van 'De kracht van Limburg'. Per jaar wil de stichting initiatieven mogelijk maken, waar Limburgse partijen zich aan kunnen verbinden. Doel is om Limburgse kinderen van kansarme gezinnen een onvergetelijke dag bezorgen samen met Limburgse artiesten.
 5. Op bungalowpark Stille Wille in Meijel is zaterdagmiddag rond 15.30 uur brand ontstaan. Er raakte niemand gewond. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een waterwagen. Na een uur had de brandweer de brand onder controle.
 6. In verband met het hoge aantal coronabesmettingen in Grashoek heeft de voetbalclub van Grashoek besloten om tot en met vrijdag 23 april geen sportactiviteiten te houden op het Sportpark.
 7. De gemeente Peel en Maas snapt dat zorgaanbieders bezorgd zijn over de voorgenomen wijziging van de pilot Hulp bij het huishouden. Het college wil er een dorpsvoorziening van maken. Dat houdt voor de vijf zorgaanbieders in dat ze geen contract meer met de gemeente hebben, maar met de dorpen.
 8. In Beringe ter hoogte van de Kaumeshoek en de Noorderbaan zijn vrijdagochtend twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De hulpdiensten werden rond 8.20 uur gealarmeerd.
 9. Bewoners van de Oude Schans in Reuver zijn geschrokken dat een 18-jarige buurtgenoot is opgepakt vanwege het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.
 10. In Noord-Limburg werden de afgelopen twee à drie weken coronavaccins gegeven aan kwetsbaren die nog niet aan de beurt waren. Dat gebeurde om verspilling te voorkomen. Demissionair minister Hugo de Jonge steekt daar nu een stokje voor.